9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

...az Ön partnere a gyógyulásban!
 
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

 

Foglalja le vényköteles gyógyszereit nálunk!
Gyógyszerrendelés

Foglalja le vényköteles gyógyszereit nálunk!

ONLINE RENDELÉSHEZ - KATTINTS IDE......
Akciós termékek

ONLINE RENDELÉSHEZ - KATTINTS IDE......

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!
Segítünk..

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Previous Next
A A A

prosztata tesztára: 2870 Ft

Gyakori és súlyos daganatos megbetegedés a prosztatarák. A prosztatarákról fontos tudni, hogy gyakran panaszok nélkül indul, a vizelési zavarok nem minden esetben jelentkeznek a betegség kezdetén. Még a rektális ujjas vizsgálattal sem mindig mutatható ki elváltozás. Emellett a férfiak különösen szemérmesek, ha urológushoz kell fordulni.


Már otthon, intim környezetben is elvégezhetõ a PSA (prosztataspecifikus antigén) önvizsgálata. A teszt elõnye, hogy kizárólag a prosztata által elõállított fehérjének, a PSA szintjét határozza meg. Ha az eredmény pozitív, mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Prosztatarák szûrõvizsgálata
Az életkor elõrehaladtával növekszik a prosztatabetegségek gyakorisága. A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás szinte minden férfit utolér, de sajnos egyre több a rákos esetek száma is. A prosztatarák leggyakrabban 50 éves kor után jelentkezik.

Panaszok:
Sajnos a betegségnek hosszú a lappangási ideje, ez azt jelenti, hogy hosszú évekig semmilyen panaszt nem észlel a beteg. A közismert „prosztatás panaszok”, mint például az akadozó vizelés, nehezen induló vizelés, gyakori vizelési inger stb. leginkább a jóindulatú prosztata-megnagyobbodásra jellemzõek. Ezt a prosztata kötõszöveti állományának megnagyobbodása okozza, ami beszûkíti a húgycsõ prosztatán átmenõ szakaszát és akadályozza a vizelet ürítését.
A prosztatarák sajnos teljesen panaszmentes is lehet. A rosszindulatú elváltozás már sokkal kisebb térfogatban is súlyosnak ítélhetõ, ezért nem törvényszerû, hogy olyan elváltozás jön létre, amit a beteg észrevesz, a vizeletürítés teljesen zavartalan is lehet. Az is elõfordul, hogy a betegnek jóindulatú prosztatabetegsége van a háttérben, és az elfedi a panaszokat.

PSA - a prosztataspecifikus antigén
A PSA egy olyan anyag a vérben, ami szinte kizárólag a prosztata sejtjeibõl származik. Méréséhez egy csepp vérmintára van szükség, abból meghatározható a PSA szintje. Az emelkedett PSA szint prosztatabetegségre utal és orvosi kivizsgálást igényel.

Jelenleg nincs egységes álláspont arra, hogy milyen PSA szint tekinthetõ kórosnak és mi az ami még normális. A tapasztalat az, hogy 3-4 ng/ml alatt igen kicsi az esélye annak, hogy a prosztatával baj legyen.

A PSA szintjének értékelésére otthoni módszer is rendelkezésre áll. A fortel PSA teszt egy teljes tesztkészlet, tartalmazza az elvégzéséhez szükséges eszközöket. A teszt 4 ng/ml feletti esetekben jelez pozitív eredményt, ilyenkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, aki további vizsgálatokat végezhet. A teszt rendkívüli elõnye, hogy otthon, bármikor használható és súlyos betegség lappangását fedheti fel. Nem kell hozzá orvosi idõpont egyeztetés, intim környezetben végezhetõ, ennek ellenére kiválóan használható elõzetes, tájékozódó szûrõvizsgálatra. Rendszeres vizsgálattal a kialakuló elváltozás már korai stádiumban észlelhetõ, ezáltal sokkal nagyobb az esély a gyógyulásra, esetleg kisebb beavatkozásra lesz szükség a gyógyításhoz.

Mi történik az orvosnál?
Az urológus számos pontos és megbízható vizsgálati eszköz és módszer segítségével állítja fel a diagnózist. Ezek közül a leggyakoribbak:

Kórelõzmény felvétele és általános vizsgálat: A saját és családi kórelõzmény ismerete fontos a betegségek szempontjából. Ez után a beteg jelenlegi panaszainak részletes megismerése következik. Alapos, teljes testi fizikális vizsgálat elvégzése is szükséges.

Rektális digitális vizsgálat (RDV): Ez a vizsgálat a prosztata végbélen keresztül történõ tapintásos vizsgálatát jelenti, nélkülözhetetlen a prosztata alapos kivizsgálása során. Teljesen fájdalmatlan vizsgálat, ám a legtöbb férfi ezt tartja a legkellemetlenebbnek (ennek csak lelki és „hiúsági” okai vannak, a vizsgálat fájdalmatlan és nem tart tovább a szükséges idõtartamnál). A vizsgálat során az orvos gumikesztyût húz fel és ujjával áttapintja a prosztatát, megállapítja a méretét, szimmetriáját, rugalmasságát, ujjával körülírt elváltozást, csomót, felületi egyenetlenségeket keres.

PSA vérszint meghatározása:
Szükséges esetben laboratóriumi PSA-szint mérést írhat elõ. Ez a késõbbiekben a kezelés nyomon követésére is alkalmas.

Ultrahang: Speciális vizsgálófejjel a végbélen keresztül vizsgálható a prosztata. Az ultrahang pontos képalkotó vizsgálat, segítségével meghatározható a prosztata mérete, szerkezete, esetleg a szervben található daganatos szövetek elhelyezkedése.

Biopszia: Gyanús esetekben az orvos a prosztatából szövetmintát vesz, amit patológus szakorvos mikroszkóp alatt megvizsgál. Daganatos betegség esetén a legpontosabb és nélkülözhetetlen vizsgálat.

 

Forrás: Vicis Pharma

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m