9330 Kapuvár, Fő tér 10. - Google térkép  |  Tel +36 96 241 211

e-mail:  hansagpatika@gmail.com

A A A

interjuA hazai COPD gondozás néhány kérdéséről, a páciensek állapotának monitorozásáról, a témával kapcsolatos néhány gyakorlati kérdésről Dr. Huszár Tamás tüdőgyógyász szakorvost, a II. kerületi Tüdőgondozó részlegvezető főorvosát kérdeztük. Mai elképzelésünk szerint a tüdőbe bejutó ágensek (többnyire dohányzással bekerülő elsődleges vagy másodlagos dohányfüst, fosszilis égéstermékek, környezeti tényezők) hatására idült gyulladás lép fel, amely a hörgőket, a tüdő szöveti állományát képes tönkre tenni és átalakítani, krónikus bronchitist (hörgőgyulladást) és/vagy emphysemát (tüdőtágulást) létrehozva.

Sziranyi EndreAz aranyér nem kellemes beszédtéma, de ismereni kell a tüneteket, hiszen egyes források szerint a lakosság 75 %-a - talán csak alkalmilag - de érintett. Kérdéseinkkel a téma kapcsán Dr. Szirányi Endrét, a II. kerületi Önkormányzat Kapás utcai Rendelőjének vezető sebész főorvosát kerestük meg.

Rathonyi Emese haziorvRendszeresen szedjük egészségünk megőrzése érdekében, mégis legtöbbünk keveset tud a C-vitaminról, amelynek felfedezése Nobel-díjas orvosunk, Szent-Györgyi Albert érdeme. Az aszkorbinsav élettani hatásairól Dr. Ráthonyi Emesével, (belgyógyász, klinikai onkológus szakorvos) háziorvossal beszélgettünk.

Cserhati ZoltanMinden hetedik, 50 év feletti magyar látása az időskori makula degeneráció következtében károsult. Nagyon fontos, hogy ismerjük és felismerjük a betegséget, illetve időben forduljunk orvoshoz, mert az időskori makula degeneráció nem gyógyítható, legfeljebb lassítható a kimenetele. A témával kapcsolatos kérdéseinket Dr. Cserháti Zoltán – a Budai Szemészeti Központ – szemész szakorvosa válaszolja meg.

Ertsey CsabaAz időskor egyik jelensége a gyakori feledékenység, ami súlyosabb megnyilvánulásában akár demencia is lehet. A témában Dr. Ertsey Csaba PhD neurológus szakorvos, a Semmelweis Egyetem - Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinikájának egyetemi docense segít eligazodni.
- Ahhoz, hogy megértsük magát a jelenséget, először azt kell megértenünk, hogy mi a memória?

RafaelRafael 12 éves, Tourette-szindrómás. Vele és szüleivel, Szilviával és Ferenccel készült beszélgetésünk a Tourette-ről szól, annak a szülőket és a gyermeket érintő oldaláról. Rafael ragaszkodott hozzá, hogy ő is részt vehessen és beszélhessen a történetéről. Az interjút Hajnal Gergely, - Tourette Geri (TG) - a Magyar Tourette Szindróma Egyesület elnöke készítette.

Benu gyógyszertár

Benu akcioink itt

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Magyar Gyógyszer

Magyar Gyogyszer m