Szeretnél egy gyors, ízletes és kreatív reggelit, amely eltér a megszokottól? Ez a serpenyős krumplis pizza tökéletes választás! A krumplis alap lágy, a feltét pedig gazdag: szalámi, sajt és paprika, mindez rekordidő alatt, csupán 30 perc alatt elkészül. Testreszabhatod kedvenc hozzávalóiddal, és bár kinézetre pizzára hasonlít, ez egy egyedi fogás, amely távol áll a klasszikus olasz pizzától. Olvass tovább, és próbáld ki ezt a villámgyors receptet!
Hozzávalók (4 adag)
A tésztához:
- Burgonya: 4 közepes darab
- Tojás: 1 db
- Búzaliszt: 50 g
- Só: ízlés szerint
- Fekete bors: ízlés szerint
- Napraforgóolaj: 40 ml
A feltéthez:
- Szalámi: 150 g
- Kemény sajt: 150 g
- Édes paprika: 1 db
- Paradicsomszósz: 40 g
Tápérték adagonként (nyers hozzávalók alapján):
- 535 kcal
- 26 g fehérje
- 30 g zsír
- 40 g szénhidrát
Tipp: Válassz keményebb, főzésre alkalmas burgonyát, hogy a tészta szépen egyben maradjon sütés közben!
Elkészítés lépésről lépésre
- Burgonya előkészítése:
Hámozd meg a burgonyát, mosd meg, és töröld szárazra. Reszeld durva reszelőn, majd nyomkodd ki a levét. Sózd, borsozd, add hozzá a tojást és a lisztet, majd keverd össze alaposan, hogy egynemű masszát kapj. - Krumplis alap sütése:
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele napraforgóolajat. Tedd a krumplis masszát a serpenyőbe, egyenletesen simítsd el, majd alacsony lángon süsd mindkét oldalát 5-5 percig, amíg aranybarna nem lesz. - Feltét előkészítése:
Reszeld a sajtot durva reszelőn. Vágd a szalámit vékony szeletekre. Mosd meg a paprikát, és kockázd fel apróra. - Pizza összeállítása és befejezése:
Kend meg a krumplis alapot paradicsomszósszal. Tedd rá a szalámi szeleteket és a paprikakockákat, majd szórd meg reszelt sajttal. Fedő alatt, alacsony lángon süsd további 3 percig, amíg a sajt megolvad. Vágd szeletekre, és azonnal tálald.
Tipp: Ha pikánsabb ízt szeretnél, adj a paradicsomszószhoz egy csipet oregánót vagy csilit!
Tálalás és variációk
Ez a krumplis pizza forrón a legfinomabb, tökéletes reggeli vagy könnyű ebéd. Tálalhatod friss salátával vagy egy kanál tejföllel a tetején. A feltétet kedvedre variálhatod: próbáld ki sonkával, gombával, olívabogyóval vagy akár mozzarellával a hagyományos pizza érzésért. Ha vegetáriánus verziót szeretnél, hagyjd el a szalámit, és használj több zöldséget, például cukkinit vagy paradicsomot.
Tipp: Kísérletezz különböző sajtokkal, például füstölt sajttal, hogy egyedi ízt adj a pizzádnak!
Miért szeretjük ezt a receptet?
Ez a krumplis pizza gyors, egyszerű és sokoldalú. Nem igényel sütőt, így ideális, ha időt akarsz spórolni. A krumplis alap laktató, mégis könnyű, a feltét pedig gazdag és ízletes. Ráadásul a recept rugalmas: használhatod a hűtődben lévő maradékokat, és percek alatt különleges fogást varázsolhatsz az asztalra.
Tipp: Ha nagyobb adagot készítesz, használj szélesebb serpenyőt, hogy a krumplis alap vékonyabb és ropogósabb legyen!
Összegzés
A serpenyős krumplis pizza tökéletes választás, ha gyors, laktató és kreatív reggelit vagy könnyű ebédet szeretnél. A krumplis tészta lágy, a szalámis-paprikás-sajtos feltét pedig ellenállhatatlan. Mindössze 30 perc alatt elkészül, és a hozzávalók variálásával saját ízlésedre szabhatod. Próbáld ki ezt a receptet, és tedd különlegessé a reggeleidet! Kezdj ma egy egyszerű lépéssel: reszelj le néhány burgonyát, és süss egy ínycsiklandó krumplis pizzát!